2013-04-09

Popsitörlő házilag

...vagy nedves törlőkendő, mert tökéletesen megfelel akár kutyusok sáros tappancsára, vagy maszatos kezekre... stb. Az alapanyagokat ugyanis igényeinknek megfelelően állíthatjuk össze. 

Hozzávalók: 
1 tekercs nagyon jó minőségű papír kéztörlő
babaolaj, de lehet akár sima olívaolaj is (nekem rosmannos van) 
babafürdető (nekem Gabi van, de lehet bármilyen más is) 
245 ml víz 

A papírtörlőt ketté vágjuk, kenyérvágó késsel talán a legegyszerűbb. 
Lapokra szedjük, és egymásra hajtogatjuk úgy, ahogy a popsitörlők is vannak, a szélüknél összeakaszkodva, egymásba hajtva, és így tesszük bele a popsitörlős dobozba. Tehát, ha kihúzol egyet, jönni fog majd a következő is.:) 
Erre ráöntöm a kikevert folyadékomat, és állni hagyom. Ha túl soknak találjátok a folyadékot, ki lehet belőle önteni, a papírt megnyomkodva kicsit, ha pedig kevésnek, akkor önteni lehet még hozzá. 

Itt, ennél a receptnél fontos, hogy tényleg jó minőségű legyen a kéztörlő, különben el fog szakadni (valahol olvastam, hogy vannak olyan nedves törlők, amik mosásnál sem mennek szét, aki tudja, melyik az, és esetleg ki is meri mosni, akkor azt is lehet használni, úgy nyilván a legolcsóbb).
A hajtogatásba pikkpakk bele lehet jönni, a hozzávalókat a saját és a gyerekeitek igényei alapján lehet összeállítani, vagy akár illat alapján. 
A saját márkás popsitörlők olyan 5 Ft körüli darabáron vannak, ha ezt házilag csinálom Zewa törlővel, akkor is 3 Ft-ra jön ki egy törlőkendő. :) No és ha totál vegyszermentes anyagokból csináljuk, tehát pl. mandulaolajból, vagy olívából, és házilag elkészített babafürdetőt teszünk hozzá, akkor abban is biztosak lehetünk, hogy semmiféle vegyszerrel nem érintkezik a pici bőre.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése