2013-04-17

Nutellás mézeskalácslikőr

Még nem találkoztam olyan nővel, akinek ez ne ízlett volna. Abszolút kedvenc nálam is. Nagyon finom, ráadásul érlelni sem kell, már másnap fogyasztható.
Szóval akár névnapra "jajjmittaláljakmárki" ajándéknak is elkészíthető..a siker ezer százalékosan garantált!
Ezzel a recepttel előfordulhat, hogy már találkoztatok, mert mára már tele van vele az internet, de ha eddig nem próbáltátok ki, idén semmiképp ne mulasszátok el.

Hozzávalók:
30 dkg nutella (csináltam már olcsóbb fajtával is, azzal is tökéletes)
4 dl kávétejszín
1, 5 dl vodka (én 2 dl-t tettem bele)
2 teáskanál mézeskalács fűszerkeverék

A nutellát gőz fölött megolvasztjuk, majd amikor már teljesen folyékony, levesszük a tűzről, hozzákeverjük a fűszerkeveréket, tejszínt, vodkát, és habverővel jó alaposan kikverejük. 24 órán keresztül állni hagyjuk. Hűtőben tároljuk és tálalás előtt fölrázzuk.

Ha simább állagot akarunk, akkor a habverőzés után leszűrhetjük, de nem fontos.
Ennyi az egész.:)

Jah..ebből olyan 6-7 deci lesz, olyan üveggel készüljetek neki.:) Vagy 2 kisebbel.:)


A recept Levendulalány blogjáról való.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése