2013-04-09

Ételízesítőből leveskocka

A recept majdnem ugyanaz, mint az ételízesítőnél, megspékelve némi borssal, és a sót a felére vesszük vissza:

Hozzávalók: 
10 db sárgarépa 
6 db petrezselyemgyökér 
2 db zeller 
2 db karalábé 
7 db vöröshagyma 
3 db fej fokhagyma 
4 db tv paprika
zellerzöld
petrezselyemzöld 
bors
30-35 dkg só

Ledarálunk mindent, aztán egy lábasba pakoljuk, öntünk rá 3-4 dl olajat és főzni/párolni kezdjük.

Ha úgy látjuk, hogy pirulna, akkor adhatunk hozzá egy kevés vizet, és még némi olajat.

Ha kész, kihűtjük, jégkockatartókba adagoljuk, és berakjuk a fagyasztóba.
Ha nincs annyi jégkockatartónk, akkor egy zacskóba szétterítjük nem túl laposra, kicsit megdermesztjük, majd leveskocka nagyságú rácsozatot képezünk rajta úgy, hogy amikor fölhasználjuk, akkor le tudjuk törni egyszerűen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése