2013-04-09

Mit találtam ma?

Tudjátok, miből áll a Vanish oxy action??

Mosószóda + 30%-os hidrogén-peroxid....

Hidrogén-peroxidot 3%-osat használunk a kozmetikában szempilla, szemöldök festésére. Patikában lehet venni, de ez túl alacsony koncentrációjú lenne, viszont 30%-osat bármelyik fodrászkellékesnél meg lehet venni eléggé olcsón.
A különbség annyi, hogy ezt nem lehet előre kikeverni, különben az oxigén azonnal elpezsegne, hanem akkor, amikor találkozunk a folttal, ráöntjük mindkettőt, és kész; vagy a mosógép mosószer adagolójába tesszük.
Állítólag a színt sem fakítja, azért előbb nem árt próbát végezni, egy ideig nem jutok fodrászkellékes közelébe (mivel nincs a "városban"), de amint lesz, veszek, vagy kérek a fodrásztól egy keveset kipróbálásra, és beszámolok róla.
Viszont azt írják a használók, hogy minden foltot ki lehet vele szedni, a legdurvább gyümölcsfoltos ruha és elkoszolódott zokni is tiszta lesz.

És, hogy miért drága a Vanish oxy action? Hát a reklám, no meg az az összetevő, ami igyekszik stabilan tartani ezt az oldatot.
Függönyökre is nagyon dicsérik.
DE: mint tudjuk a hidrogén-peroxid nem tartozik az egészséges dolgok közé, erős maró hatása van, szóval kezeket és szemeket mindenképp távol tartani tőle, és lehetőleg szipózni sem kell belőle. :)) Ezért szerintem csak módjával, tehát ne kezdjünk el ezzel mosni rendszeresen.

Szóval én maximum makacs foltokra ajánlanám... de arra tutira kipróbálom.

Megnéztem a Vanish szappan összetevőit is, mert sok helyen olvasom, hogy ők abból készítik a mosószert, és eddig nem is gondolkodtam ezen, merthogy az is mosószappan és kész... az meg ugye micsoda? Zsír és egyéb jóságok.. :))) 
A forgalmazó cég felülvizsgálati papírja szerint nem tartalmaz semmilyen káros anyagot, vagy ha tartalmaz is, nem olyan koncentrációban, amely káros lenne. 
Az egyetlen kétkedésre adó ok az, hogy tartalmaz néhány olyan mondatot a papír, amelyet csak veszélyes anyagok forgalmazásánál használnak. 

Szóval, ha bíztál benne, bízz ezután is, ha kételkedtél, kételkedj ezután is... én őszintén, nem tudom eldönteni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése