2013-04-19

Néhány szó a glicerinről

Azt halljuk mindenhonnan, hogy a glicerines kencék mennyire jók, mennyire hatásosak. Sőt, még így is érezzük... egy darabig... aztán már az sem használ, és elkönyveljük magunkban, hogy milyen szar a bőrünk, és igyekszünk még többet kenni. 

Nos, igen, a glicerin az tényleg egy nagyon jó anyag, és valóban jót is tesz, viszont nem mindegy, hogy mennyi is a glicerin mennyisége. Ugyanis, ha fő összetevő, akkor úgy "ápolja" a felszíni bőrréteget, hogy a bőr alsó rétegeiből vonja el a vizet mindaddig, amíg van neki mit elvonni. Ha már nincs elég víz, akkor jön az, hogy "na nekem ez a krém sem használ"...persze, hogy nem, hiszen árt. 

Ezt egyszerűen úgy lehet ellenőrizni  hogy megnézitek a tusfürdő, testápoló, kézkrém, arckrém, bármilyen kencéteknek az összetevőjét. 
Ha az első 3 összetevő között szerepel a glicerin, akkor csak ártotok a bőrötöknek, és nem ápoljátok. Igazából én még a negyedik helyen sem szeretem látni (pl. Baba kényeztető tusfürdői). 

Ezért mindenben, amit házilag készítünk, nagyon oda kell figyelni a glicerin mennyiségére. Ha neten kutakodtok esetleg receptek után, sajnos sokaknál látni glicerines krémeket, amelyekben fő összetevőként szerepel. Viszont nagyon sok hozzávalót ki lehet váltani vele, ha a mennyiségekre odafigyelünk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése