2013-04-22

Info a mosószerekről

írtátok nekem páran, hogy a fehér ruhák a házi mosószerek mellett nem mindig lesznek szép fehérek..és hát ugye erre írtam is mindig újabb és újabb házi praktikát, és nagyon szívesen alkalmazom is őket.
No de..most akadtam rá, hogy mitől fehérek a ruhák a bolti mosószerek alkalmazása esetén.
Nem kezdek el most a tudatosságról, miértekről beszélni, leírom a tényeket.

OXIGÉNES fehérítő szereket csak mosóPORhoz tudnak adni, mosógélhez kémiailag lehetetlen. És a mosóporhoz sem adhatják hozzá megfelelő mennyiségben, ugyanis akkor magát az anyagot roncsolná el ez a szer.
Ezért kifejlesztettek egy optikai fehérítőt, amelyek, idézem:
"ahogy a nevük is mutatja, a szemre hatnak: elnyelik az ultraibolya-sugárzást, és kék fényt bocsátanak ki, ezzel kioltják a fehér textilek sárgás színárnyalatát. Bár a ruha ragyogó fehérnek látszik, ez nincs összefüggésben tisztaságával - az optikai fehérítők bevetése ilyeténképpen mind a folyékony mosószereknél, mind pedig a mosóporoknál felesleges."
Optikai fehérítés szempontjából a Persil végzett első helyen, míg másodikon az Ariel..nem véletlen, hogy sokan ezeket szeretik a legjobban, hisz ezeknél a termékeknél van legnagyobb arányban jelen a becsapjuk a szemet effekt..
És sajna ma még nálunk hamarabb hisznek az emberek a szemüknek minden esetben...
Folteltávolításban az Ariel és a Bonux lemon nyert..így ha valaki csak a név miatt venné az arielt, nyugodtan és bátran emelje le a polcról a bonuxot..legalább több pénz marad a tárcában...
DE! Én mégis azt mondom..csak egyetlen próbát, esélyt adjatok a házilag készített mosószereknek. Igen, nem csak annyi, hogy bemész és megveszed, kell némi energiabefektetés, és néhány házi praktika..de a ruhák valóban tiszták és fehérek lesznek..nem csak annak látszanak.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése