2013-04-21

Mikró tisztítása ecet nélkül

Nem szeretek mikrót takarítani, főleg ecettel, mert ugyan hatékony, de az átható szag..vagy csak én szippantok bele mindig?
Szóval rászoktam egy másik módszerre..sűrűbben kell ugyan alkalmazni, hogy még hatásos legyen, de azért egy tisztességes háziasszonynak nehogy már hetente egyszer nehezére essen kitakarítani a mikrót..(:DDD...talán 3 hónapja, hogy bevállalom hetente, szégyen vagy sem, ez az igazság).
Szóval egy hét alatt nem vészes a mikró ugye? Én sütök hetente kétszer háromszor, így vajat olvasztok benne, ami szétfröcsög, kaját melegítünk benne fedő nélkül..szóval nálunk szükséges lett volna eddig is heti egy alkalom.
Na de az alábbi módszer annyira egyszerű, és szagtalan, hogy simán, rutinból, szájhúzgálás nélkül működhet a dolog mindenkinél.

Fél liter csapvizet öntök egy tálkába, elkeverek benne 2 evőkanál szódabikarbónát, majd berakom a mikróba 3 percre. Aki szokta állítgatni a fokozatot, az vegye a legerősebbre.
A mikró belseje bepárásodik, felolvaszt minden trutyit, és egész egyszerűen egy száraz ruhával ki lehet törölni a belsejét. Aztán áttörlöm sittysutty egy nedves törlővel, majd szárazra törlöm.

Figyelem! Hónapos szennyeződések esetén nem működik.:D Akkor először túl kell esni a ecetes mosogatószeres befújáson (talán 2es bejegyzésben a recept), vagy az ecetes melegítésen.

2 megjegyzés:

  1. Ha a vízbe egy fél citrom levét facsarod, a régi szàraz cuccot is leszedi. Tapasztalat ;-)

    VálaszTörlés