2013-04-17

Martini házilag

Ebből nem ittam, de azt a visszajelzést kaptam, hogy finom volt, ezért leírom a receptjét.

Hozzávalók:

1, 2 kg kristálycukor
0, 5 kg rizs (nem kell megmosni!)
2 darab citrom héjastól, földarabolva
10 dkg mazsola
2 csomag vaníliás cukor
6 szem szegfűbors
1 egész fahéjrúd
5 dkg élesztő
3 liter langyos víz

A fűszereket egy 5 literes befőttes üvegbe tesszük, ráöntjük a vizet, belemorzsoljuk az élesztőt, majd jól összekeverjük. Az üveget lezárjuk celofánnal, néhány helyen tűvel kiszúrkáljuk, szobahőmérsékleten tároljuk olyan 5-6 hétig. Ne legyen fűtőtest közelében, és ne piszkáljuk.
Egy zavaros, gusztustalan, erjedő löttynek néz ki...:D
Amikor már a mazsola és a citrom leül az aljára, akkor lehet leszűrni óvatosan, érdemes több napon át, naponta egyszer.
3 liter aranyszínű martini lesz belőle.


A receptet itt találtam.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése