2013-04-09

Mosógél harmadszor

2 mosószappan 
6 liter ásványvíz 

Szappant lereszeljük, és az ásványvízzel együtt nagyon lassan melegítjük, míg fel nem olvad a szappanreszelék. Ekkor félretesszük, és hagyjuk kihűlni. 
Kocsonyás izénk lesz itt is, botmixerrel folyékonnyá mixeljük vissza, a nyálkásság megmarad, de ez jellemző azért ezekre a mosószerekre, és ha nincs gusztus hozzá, akkor nyugodtan lehet hígítani. 

Érdekes módon a 2 mosószappannal és a 6 liter ásványvízzel ez a legdrágább. Itt 780 ft-ra jött ki a 6 liter mosószer, plusz az az öt-tíz pernyi tűzhelyhasználat, amíg felmelegítettük a vizet. 

Tapasztalat mindegyikkel ugyanaz. Fehérekhez jót tesz a plusz szódabikarbóna, és az olyan foltokat, mint gyümölcs, zsír, fűfolt, stb., azokat mindegyiknél elő kell kezelni. 

Mindegyiket lehet felezni, negyedelni, hogy legyen belőle néhány próbára elég cucc, és akkor mindenki könnyebben ki tudja választani azt, hogy neki melyik a legmegfelelőbb. 
Mint láthatjuk, az összetevők mindegyikben ugyanazok, csak más arányban. 
Mosószer főzésnél nézzétek meg mindenképp, hogy mi van a szappanra írva, mert pl a Caolával nem lehet gyapjút és selymet mosni. 

Ilyen esetekre tartok itthon egy flakonnyi Frosch mosószert.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése