2013-04-21

Instant püspökkenyér

Elkészítettük, mert a párom nagy püspökkenyér rajongó. Valóban működik a recept, és finom is.

A leírást szó szerint másolom, a Kifli és Levendula oldaláról.
Püspökkenyér üvegben

Fogjunk egy szép formájú üveget, és a következő rétegeket rakjuk le benne:

1. réteg: keverjünk össze 20 dkg lisztet, 10 dkg kristálycukrot, 8 dkg porcukrot, 1 zacskó vaníliás cukrot, 2 teáskanál sütőport, 1 csipet sót, 2 teáskanál szárított citromhéjat, 1 kávéskanál őrölt fahéjat.

2. réteg: egy kávéskanál liszttel elkeverünk 10-15 dkg vegyes kandírozott gyümölcsöt (de akár aszalt sárgabarack, aszalt szilva, mazsola is mehet bele) és 10 dkg összevágott diót.

3. réteg: 10 dkg felkockázott csokoládé.

Ezt a három réteget pakoljuk be tehát az üvegbe - szerintem így a legjobb: a lisztes keverék fele - a gyümölcsös réteg fele - csokoládé - lisztes réteg másik fele - gyümölcsös réteg másik fele.

Ezzel meg is van az ajándékunk. Díszítsük fel az üveget, és egy kis papíron mellékeljük az elkészítés módját:
Melegítsük elő a sütőt 165 fokra.
Önstük az üveg tartalmát egy tálba, és tegyünk hozzá 4 felvert tojást, valamint 20 dkg lágy margarint/vajat.
Egy püspökkenyérformát béleljünk ki sütőpapírral, öntsük bele a masszát, és 165 fokon süssük 50-60 percig (tűpróba szükséges).
Ha megsült a püspökkenyér, fordítsuk ki a formából, és húzzuk le róla a sütőpapírt. Ízlés szerint bevonható csokoládémázzal, vagy egyszerűen csak porcukorszórással. Mindenképpen na
gyszerű lesz :-)


Az enyém, szilikonos formában sütve kissé csónakos lett, de ez az ízén és isteni illatán semmit sem változtat.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése