2013-04-09

Ételízesítő házilag

Bioboltokban is lehet kapni, szárított vagy kanalazós, esetleg kocka formában, na de minek adnánk ki érte a csomó pénzt, ha otthon némi kis munkával egy teljes évre elegendő mennyiséget készíthetünk, fillérekből.




Hozzávalók: 
10 db sárgarépa 
6 db petrezselyemgyökér 
2 db zeller 
2 db karalábé 
7 db vöröshagyma 
3 db fej fokhagyma 
4 db tv paprika 
zellerzöld
 petrezselyemzöld 
60-70 dkg só 

Nyersen mindent ledarálunk, lereszelünk, attól függ kinek milyen eszközök állnak a rendelkezésére (nyilván géppel pillanatok alatt megvan, kézzel reszelve hosszabb idő, de megéri).
Összekeverjük a sóval, üvegekbe nyomkodjuk, hűvös helyre tesszük. Felbontás után hűtőben tároljuk. 

Ezt tulajdonképp mindenbe használom, amibe valamikor Delikátot, vagy vegyes ételízesítőt adtam.

2 megjegyzés:

  1. Szia

    Nem kell kiszárítani? Mert valahol úgy olvastam :) köszi

    Móni

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia Móni! Nem, ezt nem kell kiszárítani, ismerem azt a receptet is. Ez csak le van darálva és sóval elkeverjük. Amíg áll a kamra polcon, a só tartósítja, és ez nem is marad olyan száraz, hiszen még ezek a kemény zöldségek is engednek idővel némi levet. Nem sokat, nyugodtan jól tele lehet tömni az üvegeket. :)

      Törlés