2013-04-17

Bőrápolás otthon egyszerűen

Egyszerű és nagyszerű.
Vannak erre is különféle receptjeim, de újra és újra visszatérek ehhez a végtelenül egyszerű és kézenfekvő "anyaghoz". Na mi ez?
A méz!
Igen.
Gyulladáscsökkentő, bőrápoló, rengeteg enzimet, vitamint és aminosavat tartalmaz. Egyszerűen és hatásosan kezelhető vele a pattanásos, az érzékeny, az ekcémás, a rozáceás, a pikkelysömörös, és a normál bőr is. Tehát mindenkinek jó.
Szóval mézre fel.

A használata roppant egyszerű.
Egy kevés mennyiséget kell belőle masszírozni a nedves arcbőrbe, majd 1-2 perc után langyos vízzel leöblíteni.

Bőrtípustól függően variálhatjuk a méz fajtáját. Hát..itt pestiek előnyben, nemrégiben láttam a tv-ben, hogy egy (talán) gangos ház udvarában minden héten tartanak vásárt, ahol le is lehet ülni, kávézni, kakaózni, élőzene szól, és a gyerekeknek is vannak ott programok..Ott nagyon sokféle mézet árulnak, meg mézpumpát, ilyesmit. Szóval ott biztosan beszerezhető bármelyik fajta.

Érzékeny bőrre a legjobb: gesztenyeméz
Gyulladt, aknés, problémás bőrre: akácméz (nekem nem problémás, de ezt használom,mert ez van itthon, és pihepuha tőle az arcom)
Mitesszeres bőrre: vegyes virágméz, ami tartalmaz pitypang polleneket is.
Lukréciánál olvastam az egyik hozzászólásban, hogy van aki úgy használja, amikor már elkezd a méz kristályosodni. Száraz bőrbe dörzsöli be, masszírozva, majd leöblíti. Tehát arcradírként is funkcionál.:)

Ha kipróbáltátok, utána lehet tesztelni, hogy mennyi szennyeződés maradt az arcon.
Egy sima bolti arctonikkal (ha van otthon) töröljétek át utána az arcotokat. Nekem semmi nem maradt a vattán, míg a bolti tonikokból anno 2-3 vattányi adagot is elhasználtam, hogy megtisztuljon a bőröm.
Persze ezt csak tesztként, mert egyébként nincsen szükség a bolti tonikra, sőt, utána olyan puha lesz a bőrötök, hogy arckrém sem kell, miután leöblítettétek.:)
Már ma este ki is lehet próbálni..mert mire várnátok még?:))


Ötlet innen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése