2013-12-06

Fűszervaj házilag




Igen..meg lehet venni a boltban a vajat, fel lehet olvasztani és lehet bele fűszereket keverni, majd visszadermeszteni. No, de abban mi érdekes van?

A másik módszert sok háziasszony ismeri, és bizony sokan estünk is már abba a hibába, hogy addig vertük a tejszínhabnak valót, míg vaj nem lett belőle.

Ehhez hasonlít ez az elkészítési mód is, amelyet itt, Via oldalán találtam.

Hozzávalók:
-jó zsíros tejszín (habtejszínként árulják, de ne a növényi eredetűt, hanem a valódi tejszínt keresd)
-jól záródó üveg
-csöppnyi kitartás

Nem sok...csak 15 perc. :)

A tejszínt az üveg pereméig öntjük, a tetejére szórjuk a fűszereket, sót, borsot, köményt, kakukkfüvet, fokhagymát..ki mit szeret.
Az üveget lezárjuk és 15 percen keresztül jó erősen, kitartóan rázzuk.

Miután lejárt az idő, még sűrű, folyékony massza lesz, de nem kell megijedni és tovább rázni sem. Egyszerűen be a hűtőbe egy éjszakára és másnap reggelre szépen megszilárdul. (ha véletlenül mégsem, akkor nyugodtan folyamodjunk a jó öreg habverőhöz:) )




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése