Nem tudom, ittatok-e már, készítettétek-e, nincsen hagyma íze. Inkább olyan almásan édeskés. Én alapból nem szeretem a teát, egyiket sem, de ez tényleg nem rossz. Nagymamám csinálta mindig, ha gyerekkorunkban megfáztunk. De kiválóan használható száraz és hurutos köhögésnél, légcső- és gégehurut esetén is.
Az elkészítése szintén pillanatok alatt megvan. Vöröshagyma héját használjuk hozzá, de úgy, hogy benne maradjon a hagymahúsból 1 réteg.
Hozzávalók:
2 vöröshagyma
2 evőkanál cukor
6 dl víz
A hagymákat félbevágjuk és a fent említett módon előkészítjük.
A cukrot karamellizáljuk, de csak annyira, hogy épp kezdjen habzani, majd felöntjük a 6 dl vízzel. Beletesszük a húsos hagymahéjakat, takarékon felforraljuk, 2 percig főzzük, majd elzárjuk, és 15 percig hagyjuk pihenni és hűlni.
A teát leszűrjük, 2 pohárba öntjük, adunk hozzá 1-1 kanál mézet, és langyosan fogyasztjuk.
Kifejezetten jót tesz, ha alvás előtt is iszunk belőle egy bögrével.
Tényleg nem rossz az íze, és ráadásul hatásos is.
u.i. paleosoknak: Nádcukorral is tökéletes!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése