hasznosítsuk a tojásfehérjéket.
A süti Nigella Lawson szakácskönyvéből származik, és ünnepek után az egyik nagy kedvencem a felgyűlt fehérjék hasznosítására.
A sütőt előmelegítjük 220 fokra, gázsütőnél a 7es fokozatra.
6 darab tojásfehérjét felverünk fél teáskanál sóval, addig, amíg csúcsokat nem vet.
Fokozatosan adunk hozzá 25 dkg cukrot, fél teáskanál szódabikarbónát és 1 teáskanál vanília kivonatot. Erős, magas fokozaton verjük, amíg a hab fényes és kemény nem lesz.
Vajazzunk ki egy sütőtepsit, és terítsük szét benne egyenletesen a habcsókkeveréket.
Tegyük a sütőbe, zárjuk be az ajtaját és azonnal kapcsoljuk ki a sütőt.
Hagyjuk benne egész éjszakára, egyszer se nyissuk ki az ajtaját, akinek nem üveges, annak eszébe se jusson bekukucskálni.:))
Másnap reggel verjünk föl 250 ml tejszínt, terítsük el a tetején és apró darabokra vágott savanykás gyümölcsökkel pakoljuk meg. (én vörösáfonyát, narancsot szoktam)
Persze lehet a másnapi művelet nélkül is készíteni, kis kanállal pakolni a habot a tepsibe, és akkor tökéletes habcsókunk lesz másnap..minimális energiafelhasználással...ha már dőzsölünk, legalább az energia szempontjából legyünk tudatosak..:D
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése