A recept majdnem ugyanaz, mint az ételízesítőnél, megspékelve némi borssal, és a sót a felére vesszük vissza:
Hozzávalók:
10 db sárgarépa
6 db petrezselyemgyökér
2 db zeller
2 db karalábé
7 db vöröshagyma
3 db fej fokhagyma
4 db tv paprika
zellerzöld
petrezselyemzöld
bors
30-35 dkg só
Ledarálunk mindent, aztán egy lábasba pakoljuk, öntünk rá 3-4 dl olajat és főzni/párolni kezdjük.
Ha úgy látjuk, hogy pirulna, akkor adhatunk hozzá egy kevés vizet, és még némi olajat.
Ha kész, kihűtjük, jégkockatartókba adagoljuk, és berakjuk a fagyasztóba.
Ha nincs annyi jégkockatartónk, akkor egy zacskóba szétterítjük nem túl laposra, kicsit megdermesztjük, majd leveskocka nagyságú rácsozatot képezünk rajta úgy, hogy amikor fölhasználjuk, akkor le tudjuk törni egyszerűen.
Ha úgy látjuk, hogy pirulna, akkor adhatunk hozzá egy kevés vizet, és még némi olajat.
Ha kész, kihűtjük, jégkockatartókba adagoljuk, és berakjuk a fagyasztóba.
Ha nincs annyi jégkockatartónk, akkor egy zacskóba szétterítjük nem túl laposra, kicsit megdermesztjük, majd leveskocka nagyságú rácsozatot képezünk rajta úgy, hogy amikor fölhasználjuk, akkor le tudjuk törni egyszerűen.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése