Esős őszi vagy hideg téli este..fahéj illat..melegség...finom, kellemesen roppanós nasi...
Nem is kell hozzá sok minden..
A legjobb hír pedig, hogy az egészséges életmódot követők is elkészíthetik, micmac szemfülességének hála, aki megjegyezte, hogy én ezt az édességet mennyire szeretem, és elküldte nekem a receptjét.
Mondanom sem kell, hogy spórolhatunk is ezzel, mert az utcai árusok lassan horror összegekért árulják ezt a remek csemegét.
A recept a következő:
20 deka mandula/mogyoró/dió
9 deka cukor vagy eritrit
2 evőkanál cukrozott sűrített tej vagy cocomas (akik cocomast használnak, tehetnek hozzá még egy evőkanál mézet is)
1 csomag vaníliás cukor vagy egy kevés vanília aroma
2 evőkanál víz
1 kiskanál fahéj
A mandulát megpirítjuk egy serpenyőben.
Egy edénybe beleöntjük a többi hozzávalót és elkezdjük melegíteni. Amikor a cukor felolvadt, akkor hozzáadjuk a megpirult mandulát, és egy villával óvatosan kevergetjük, mindaddig, amíg a víz el nem párolog a mázból, és akkor elkezd a mandulára morzsásodni. Vigyázni kell, hogy ne keverjük túl durván, se túl sokáig, mert akkor lepereg a máz.
A végén egy sütőpapírra szétterítjük, hogy hűljön.
Egy edénybe beleöntjük a többi hozzávalót és elkezdjük melegíteni. Amikor a cukor felolvadt, akkor hozzáadjuk a megpirult mandulát, és egy villával óvatosan kevergetjük, mindaddig, amíg a víz el nem párolog a mázból, és akkor elkezd a mandulára morzsásodni. Vigyázni kell, hogy ne keverjük túl durván, se túl sokáig, mert akkor lepereg a máz.
A végén egy sütőpapírra szétterítjük, hogy hűljön.
Az enyém kicsit túl lett forgatva, így itt ott nem borítja egységesen a máz, de annyira finom, hogy gasztroajándékként is el tudom képzelni, ezért még jó sokszor kell gyakorolnom az elkészítését, hogy mire ajándékba adom valakinek, addigra a kinézete is tökéletes legyen. ;))
A recept innen van, itt láthatjátok, hogy hogyan is kell igazából kinéznie. :))
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése