Bioboltokban is lehet kapni, szárított vagy kanalazós, esetleg kocka formában, na de minek adnánk ki érte a csomó pénzt, ha otthon némi kis munkával egy teljes évre elegendő mennyiséget készíthetünk, fillérekből.
Hozzávalók:
10 db sárgarépa
6 db petrezselyemgyökér
2 db zeller
2 db karalábé
7 db vöröshagyma
3 db fej fokhagyma
4 db tv paprika
zellerzöld
petrezselyemzöld
60-70 dkg só
Nyersen mindent ledarálunk, lereszelünk, attól függ kinek milyen eszközök állnak a rendelkezésére (nyilván géppel pillanatok alatt megvan, kézzel reszelve hosszabb idő, de megéri).
Összekeverjük a sóval, üvegekbe nyomkodjuk, hűvös helyre tesszük. Felbontás után hűtőben tároljuk.
Ezt tulajdonképp mindenbe használom, amibe valamikor Delikátot, vagy vegyes ételízesítőt adtam.
Szia
VálaszTörlésNem kell kiszárítani? Mert valahol úgy olvastam :) köszi
Móni
Szia Móni! Nem, ezt nem kell kiszárítani, ismerem azt a receptet is. Ez csak le van darálva és sóval elkeverjük. Amíg áll a kamra polcon, a só tartósítja, és ez nem is marad olyan száraz, hiszen még ezek a kemény zöldségek is engednek idővel némi levet. Nem sokat, nyugodtan jól tele lehet tömni az üvegeket. :)
Törlés