2013-06-14

Valódi gyümölcstea

Az alábbi ötletet a minimax csatorna főzős műsorában láttam. Biztosan tudjátok, amikor két gyerek készít finomságokat. Mi ennek a műsornak nagy rajongói vagyunk, pontosabban a nagyobbik fiam, aki lelkesen próbálkozik a konyhában, 7 évesen. :))

A recept egészen egyszerű.

Végy egy-két maréknyi tetszés szerinti aszalt gyümölcsöt (nálunk szilva, barack, vörös áfonya volt), szórd őket egy kancsó aljába, majd öntsd fel forrásban lévő vízzel. Kevergesd meg olykor, hagyd hűlni.
Lehet fogyasztani melegen, nálunk most azonban jeges teaként van terítéken. :)
Ami csupán annyit tesz, hogy megvárom, míg teljesen kihűl, facsarok hozzá egy kevés citromlevet (természetesen a bolti citromlé is éppúgy megteszi), és csurgatok bele pici mézet. Beleejtünk egy-két jégkockát (nálunk most a szívecske a favorit, főleg, ha jönnek a lánybarátok is), szívószálat adunk hozzá és hagyjuk a gyerekeket koktélozni. :))

Jó hír, hogy az aszalt gyümölcsöt többször is le lehet forrázni, harmadik adag vizet öntöm rá, és az íze még mindig ugyanolyan erőteljes. :)






A fotók minőségéért elnézést kérek, rohannom kellett, mert kapkodtak érte. :))




A negyedik felöntés után a gyümölcsök már egészen visszanyerték eredeti formájukat, a tea viszont elég halovány lett, így adtam még hozzá kis vizet és föltettem főni. Egy laza gyümölcsleves lett belőle, csak azért, hogy semmi ne menjen kárba. :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése